Paradiset söker nya kolonister

Utropspris: 200,000:-

Efter nio underbara år på kolonin Paradiset, kolonilott nr 19 på Öster II i Lund, är det nu dags för nya kolonister att ta vid. Kolonin har kallats Paradiset länge och har en gammaldags känsla över sin lilla trädgård och stuga.

Visning 1 juli eller enligt överenskommelse. Bud lämnas via telefon eller sms till Hans Loo på 0703-148970.

Stugan är utrustad med en liten solpanel som ger elektriskt ljus, rörelsedetektorlarm och möjlighet att ladda mobilen. Det lilla pentryt har en vask, gasolspis och många förvaringsutrymmen.

Stugan är även utrustad med en gasolkamin. Man kan därför njuta av kolonilivet nästan året runt.

Stugan är i gott skick men kan kanske behöva målas om. Trädäcket framför är nylagt. En mängd trädgårdsredskap ingår, bland annat en motorgräsklippare.

Trädgården på 330 m2 har flera fruktträd och bärbuskar. De fem äppleträden är Flädie, Belle de Boskoop, Maglemer, Husmodersäpplen och en odefinierad, men jättegod äpplesort. Victoriaplommon och valnötsträdet ger ymniga skördar. Det finns hösthallon, röda vinbär, krusbär, smultron och pepparrot. På våren kommer sparris och rabarber.

Den mäktiga rosportalen hälsar dig välkommen. Rosorna är av flera olika sorter: rabattrosor, buskrosor, klätterrosor. Sorterna är mestadels okända för oss, men vi känner åtminstone till namnen Rose de recht och Flammentanz.

I rabatterna finns luktpioner, iris, klematis, liljor, plymspirea, studentliljor, rosenmalva, lavendel, prästkragar, tulpaner och andra vårlökar, ölandstok, höstanemon, astrar, lammöron, schersmin, kärleksört, blåklint, akleja, allium, midsommarblomster, stjärnflocka och mycket annat. Det finns goda odlingsmöjligheter.

Koloniområdet har en hundraårig historia och är ett välskött område med god gemenskap. Det finns odlingslotter som kan brukas av medlemmarna. Man kan gratis låna gemenskapsstugan vid namn Österstampet. Föreningens trivselgrupp anordnar konserter (picknickkonsert med Travelling John i augusti!), kräftskivor, växtloppis, äppelmustning, adventsfika med mera. Koloniföreningens hemsida: www.oster2.se

Som medlem i föreningen förväntas du delta i de två arbetsdagarna på året, vilka alltid är trevliga tillställningar när föreningen bjuder på fika och grillad korv. Man förväntas även hålla sin koloni i hyfsat skick samt rensa gången utanför sin koloni. Det finns gemenskapsbodar med skottkärror och vissa redskap, fin kompostjord, gemensam toalett.

Medlemsavgiften är 450 kr, varav 200 kr kan återbetalas om man hjälper till med toalettstädningen. Arrendet per kvadratmeter är 10,26 kr, vilket betalas årligen via faktura till kommunen. Årets avgifter betalades i april.

I priset ingår koloniföreningens jubileumsbok, som delvis handlar om kolonin Paradiset.

Observera att man måste vara skriven i Lunds kommun för att äga en kolonilott i Lund.

/Stina & Hans